Testkaravaan


Diverse projecten zijn lopende of in opstart. Allen met als doel bedrijven, steden, gemeenten en organisaties op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met de diverse cargofiets oplossingen die momenteel op de markt zijn.

Hierbij trachten we ook steeds de laatste nieuwe marktintroducties te laten uittesten. O.a. met de steun van de Vlaamse Overheid loopt er sinds 2018 een testkaravaan cargobikes en trailers voor Vlaamse ondernemingen.

 

Maar er is slim naar Antwerpen waar we samen met de grootste kringwinkel van Vlaanderen en de meest enthousiaste verdeler van duurzame bouwmaterialen maximaal inzetten op het gebruik van de cargofiets & trailer in de stedelijke logistieke keten.

Bewustwording


Onze voornaamste doelstelling is de bewustwording, bij kleine en grote ondernemingen, éénmanszaken, organisaties, steden en gemeenten en individuele gebruikers dat de inzet van de cargofiets voor heel diverse toepassingen een volwaardig alternatief is.

Zowel voor het leveren en ophalen van goederen maar ook voor dienstverlening. ‘Onbekend is onbemind’ en dit is zeker zo voor het gebruik van cargofietsen en trailers. Zo merken we veelal heel positieve reacties van de deelnemers aan de diverse testkaravaan initiatieven.

 

Het is onze prioriteit om deze duurzame mobiliteitsoplossingen blijvend onder de aandacht te brengen en dit via diverse kanalen en projecten. Wil je als bedrijf of gemeente ook de omslag maken, contacteer ons zeker.


Ontwikkeling


We zijn overtuigd dat de echte revolutie op het vlak van fietslogistiek nog moet komen. In de afgelopen jaren maakten diverse nieuwe cargofietstrailers hun introductie. Zodoende is er een aardig aanbod voor particulieren en professionelen.

 

Doch voor professionele gebruikers kan en moet het aanbod beter! Het is dan ook onze intentie om midden 2020 te starten met de ontwikkeling van een disruptief cargo fiets model.  Een ruim uitgewerkt conceptidee ligt spreekwoordelijk op de tekentafel.

Aan de basis ligt een ruim opgezet onderzoekstraject alsook de vele field ervaringen in het bijzonder de feeback van de vele deelnemers van de  ‘Vlaamse testkaravaan cargobikes en trailers’.

 

Onze ambitie is groot en we zullen hierbij samen met diverse partners (designers, ingenieurs, software developers, toeleveranciers) maar tevens ook potentiële eindgebruikers waaronder enkele grote logistieke spelers, streven naar een succesvol eindresultaat.


Maar ook voor de particuliere gebruikers (de wekelijkse boodschappen, een sporadisch bezoek aan het containerpark, … ) werken we aan een uniek aanbod. Wordt vervolgd.