Partners:

Bycykel: duurzame stedelijke distributie via cargodeelfietsen en -trailers

Bycykel zal op verschillende sites van de Kringwinkel Antwerpen en op de nieuwe locatie van Ecomat/Circomat (speciaalhandel voor duurzaam, gezond en ecologisch bouwen en wonen)  7 cargodeelfietsen en –trailers voorzien.Via een online reservatiesysteem zullen medewerkers en klanten (en bij uitbreiding ook bewoners) de cargofietsen en –trailers kunnen ontlenen. datum gewijzigd: oktober 2020

nieuwsberichten

zomer 2019

Vlaamse testkaravaan cargobikes en trailers

Kringwinkel Antwerpen en Circomat waren na afloop van hun deelname aan de testkaravaan  bijzonder enthousiast over de gebruikersvoordelen van de "carla cargo trailer".  

Volgende stap: samen met bycykel vzw een projectvoorstel indienen bij Slim naar Antwerpen.


Tijdens de testkaravaan maakte Rein- Circomat enkele fraaie gebruikersfilmpjes

Bekijk de filmpjes hier.

15/11/2019

Bycykel stimuleert duurzame stedelijke distributie

Op 22 mei 2019 lanceerde Slim naar Antwerpen opnieuw een oproep voor projecten die bijdragen aan vlot, efficiënt en betrouwbaar personen- en vrachtverkeer. Dat kan door in te zetten op een time shift, een modal shift of het optimaler gebruiken van voertuigen (een efficiëntieslag).


De geselecteerde projecten, waarvan 6 gericht op personenmobiliteit en 3 op logistiek, kunnen rekenen op de stad voor financiële en/of communicatieve ondersteuning, en professionele expertise.


Lees verder en ontdek welke projecten geselecteerd zijn.

17/12/2019

Levering en opbouw cargotrailers

De eerste trailers werden vanuit de hoofdzetel in Duitsland geleverd. 


We kunnen nu starten met de eindassemblage en het rijklaar maken van de trailers.


05/03/2020

Levering en opbouw cargofietsen

Na maanden geduldig wachten zijn de cargofietsen eindelijk geleverd.  Deze nieuwe modellen (TERN - HSD) zijn de eerste in België en dus ook een primeur voor het project SLIM naar Antwerpen.


De fietsen worden nu ook rijklaar gemaakt en voorzien van stickers met grote 'A'. We steken even een tandje bij zodat de fietsen eerstdaags bij de Kringwinkel en Circomat kunnen geleverd worden.


Schepen Koen Kennis kon de combinaties in de Antwerpse binnenstad als primeur uittesten en was bijzonder enthousiast over de wendbaarheid van de fiets cargo combinatie . Alvast een goede eerste review om te starten.

09/03/2020

De cargofiets – trailers combinaties zijn klaar voor gebruik


Samen goed voor een laadvermogen van meer dan 1 ton. De 7 cargo- fiets-  trailer combinaties worden weldra een vertrouwd gezicht in de Binnenstad van Antwerpen.


Vijf combinaties worden ingezet bij de Kringwinkel Antwerpen, twee combinaties bij Circomat. Het enthousiasme is groot om deze combinaties zo vaak als mogelijk in te zetten voor het leveren en ophalen van goederen in de binnenstad.


Wordt vervolgd.

02/04/2020

De Kringwinkel Antwerpen ondersteunt duurzame lokale ondernemers


De Kringwinkel Antwerpen lanceerde via haar facebookpagina een oproep naar duurzame lokale handelaars. De Kringwinkel Antwerpen wil zo lokale ondernemers in en rond Antwerpen steunen om goederen op snelle en duurzame wijze te kunnen leveren.


Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar info@dekringwinkelantwerpen.be.We kregen alvast te horen dat de oproep heel goed onthaald werd door de lokale handelaars!!!

08/06/2020

Nieuwe kringwinkel opent de deuren: "Focus op meubelen"

Vandaag opende een nieuwe Kringwinkel in de Blikfabriek in Hoboken. De tiende vestiging van de Kringwinkel focust vooral op tweedehands meubelen.

Tijdens de openingsweek kunnen de klanten gratis gebruik maken van de cargo fietsen en trailers om hun meubelen  naar huis te vervoeren. Vanaf de 2e week worden de cargo fietsen en trailers te huur aangeboden!


Bekijk de reportage.22/10/2020

Persmoment: De Antwerpenaar kan ook zelf de cargofietsen en fietstrailers ontlenen

De Kringwinkel Antwerpen stelt ze ter beschikking in hun winkel in de Blikfabriek (Krugerstraat 232 – Hoboken) voor bezoekers en buurtbewoners. Ze kunnen ter plaatse ontleend worden of via de online reservatiestool , klik hier voor de rechtstreekse link.

En ook bij Ecomat/Circomat kunnen de cargofietsen en fietstrailers ontleend worden, klik hier voor de rechtstreekse link. Van 22 oktober tot en met 30 november zijn ze gratis te ontlenen.


Bekijk de reportage.