voor wie

programma

aanbod

partners

media

Rein De Pooter

Ecomat - Circomat


Zonder enige twijfel één van de meest enthousiaste deelnemers! Ecomat - Circomat is een speciaalhandel bouwmaterialen voor duurzaam, ecologisch, gezond bouwen en wonen. In het voorjaar van 2020 nam Circomat haar intrek aan de rand van de stad Antwerpen. Rein, teste de carla cargo trailer uit in combinatie met een benno boost e- cargo bike.De fiets/ trailer combinatie werd veelvuldig met succes ingezet.

Bekijk hier de trailer

Toon Van der Meeren

Zaakvoerder CoPain


"Om ons transport tussen onze twee bakkerijen te doen, was de Carla Cargo de ideale oplossing.


Los van het ecologische aspect winnen we hier ook tijd bij het laden en in het verkeer.


Doordat de kar ook handmatig kan gebruikt worden, kunnen we alles meteen op de kar laden aan de marktbakkerij ipv. door de hal te lopen of van de geparkeerde wagen de bakken te moeten versleuren bij de andere bakkerij.


Ook geen file meer, waardoor we voor dit korte eind soms een kwartier tijd winnen.

Een open kar is voor ons de beste optie, we werken met bakken van 60/40 groot en deze zijn ideaal om van of op de open kar te zetten. In een gesloten kar zou het belastender zijn voor de rug.


Nu zoeken we nog uit hoe we de bakken op een handige manier vast gaan zetten, de beste optie lijkt ons een bache met rekkers/spankoord.


Hartelijk dank aan Bycykel."Wim Peeters

Zomer van Antwerpen"Het laadvermogen van de Carla Cargo is een groot pluspunt. Je kan het materiaal vlot en makkelijk stapelen op de kar. Ook het feit dat je het materiaal niet in een bak moet heffen, maar zo kan opladen is zeker een meerwaarde. Minder is het feit dat op een hobbelig fietspad de kar vanzelf afremt door het remsysteem. Ook de vloeibaarheid in het verkeer verminderd door de lengte van de kar.

 

In het algemeen was mijn collega zeer tevreden over de kar en vindt hij dit systeem beter dan de Urban Arrow bakfiets. Ook de samenwerking met Bycykel verliep zeer vlot. Alles is volgens afspraak verlopen.

 

Bedankt voor de kans om deze optie eens uit te testen."

Elke De Vidts

Studio Woop Woop


"Mijn voorkeur gaat naar duurzame mobiliteit en wanneer ik kan neem ik de fiets.

Als aanbieder van creatieve workshops in- en buitenhuis, heb ik al snel een aantal bakken met materiaal nodig als ik de baan op ga.


Dankzij de Testkaravaan van Bycykel kon ik verschillende cargobikes testen en ben ik overtuigd dat ik voor de fiets kan blijven kiezen, ook met een stevige lading!


Niets dan lof over de vriendelijke service van Bycykel! Ik kreeg veel informatie, ze hielpen mee zoeken naar een oplossing op maat en de fietsen en trailers zijn dik in orde.


Ik ben helemaal gewonnen voor de cargo-e-bike! 


Dankjewel Bycykel."

Marc Depaepe

Huizingen Provinciedomein


De medewerkers van de groendienst op het provinciedomein Huizingen zijn volop bezig met de lenteschoonmaak.


De inzet van de robuuste E- BENNO Boost in combinatie met de carla cargo trailer werkt bijzonder goed. Medewerkers kunnen al hun klein werkmateriaal vlot vervoeren.Paul Wallaert

De Wijnzolder


"Ik kon gebruik maken van een e-bike en twee types trailer: een eerder kleine trailer en de grote Carla Cargo. Het was zeer handig om deze twee types te kunnen uittesten, want het was voor mij snel duidelijk dat mijn oorspronkelijke voorkeur – de kleinere trailer – in mijn geval totaal onbruikbaar was. De grote trailer kon door het derde wiel veel grotere gewichten aan.

 

De dienstverlening was optimaal. Ik kreeg eerst per mail tal van tips en overwegingen. De testcombinaties werden nadien tot in Eeklo gebracht, waar ik ze kon oppikken. Ik ben vooral dankbaar voor de objectieve manier waarop ik geïnformeerd werd, los van alle commerciële bijbedoelingen. "De Wijnzolder heeft na de testkaravaan geïnvesteerd in de aankoop van een e-bike en trailer en dit loont!

 

https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/paul-bezorgt-op-de-fiets-wijn-bij-zeeuwen-omzet-is-omhoog-geschoten~afca942a/
JONA

Tuinjan


"Ik wil bycykel bedanken dat we de kans kregen om de fiets en trailer uitgebreid te kunnen uittesten.

De service van jullie uit was perfect!"Tuinjan is actief in de regio Gent, tijdens de testkarvaan werd de aangeboden oplossing uitgebreid getest, vandaar ook een hele fotoreeks met de verschillende tuinacties.


IMG-20200408-WA0000
IMG_20200427_201145
IMG_20200428_151012
IMG_20200429_092034
IMG_20200330_104242
IMG_20200330_103302 (1)

Maarten Meers

Provinciedomein Kessel-Lo


" Bedankt dat we de combinatie zolang konden testen, de ploeg was er zeer enthousiast over. Het is een groot pluspunt om dergelijke zaken grondig te kunnen testen,  onder verschillende omstandigheden, onder lichte en zware belasting. 

 

De kar heeft veel potentieel mits de nodige aanpassingen (lees: kooi, stempels en rampen), vooral voor transport van grasmaaiers ed. De fiets was niet meteen ons ding, maar zoals je al aangaf zijn er voldoende andere opties. 

 

 Ook het contact met jullie en de uitleg ter plaatse waren positief.  Ondanks ons vooronderzoek naar cargofietsen werden we verrast door de kar. Fijne samenwerking dus!"


 
Provinciedomein Huizingen


Net als de collega's van het provinciedomein in Kessel-Lo werd ook de fietstrailer in Huizingen uitgetest.


De reacties waren bijzonder positief met als positief gevolg, de aankoop van een cargofiets- en trailer combinatie.


Heel professionele gasten daar in Huizingen, want men bouwde meteen ook een maatwerk transportbox met laadplateau voor de fietstrailer. Een knap resultaat maar vooral heel handig want zo kan allerlei werkmateriaal veilig en efficiënt vervoerd worden.


huizingen 1
huizingen 2

Technische Dienst Vlaamse OverheidFietskoerier Surplace on the road in Sint Niklaas


De fietskoerierdienst van Glenn Piessens uit Sint Niklaas groeit gestaag.

Op zoek naar extra laadvolume test Glenn de Carla Cargo fietstrailer uit in combinatie met zijn eigen Bullit cargo fiets.