De fiets is een belangrijke schakel in de ontwikkeling van een nieuwe, stedelijke mobiliteitscultuur.


In het kader van dit actieprogramma zal Bycykel vzw bedrijven, organisaties en openbare instellingen ondersteunen bij de transitie naar een duurzame stedelijke mobiliteit. Hierbij is de inzet van een cargofiets al dan niet in combinatie met een cargo trailer een alternatief voor het gebruik van de (bestel)wagen, zeker in de binnenstad.


Bycykel vzw zal binnen dit programma bedrijven ondersteunen door:


  • Het ter beschikking stellen van verschillende cargofietsen en trailers en bijhorende transportboxen zodat de bedrijven kunnen uittesten welke cargofiets/trailer het beste aansluit bij hun stedelijke transportnoden en behoeften.


  • Samen met de deelnemende bedrijven te zoeken naar nieuwe transportoplossingen.


  • Een klankbord te zijn voor de deelnemende bedrijven en in overleg te treden met (fiets)fabrikanten zodoende waar nodig oplossingen op maat te kunnen aanreiken.


Bedrijven en openbare instellingen die wensen deel te nemen kunnen via het contactformulier of rechtstreeks via info@bycykel.be een testtraject aanvragen. Deelname aan de testkaravaan is GRATIS, er worden noch kosten in rekening gebracht voor het uittesten van de cargofietsen en trailers noch voor het advies en de begeleiding.


Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door de steun van de Vlaamse overheid – departement Mobiliteit (bevoegd minister Ben Weyts). Doorheen alle Vlaamse steden en gemeenten kan dit project ook rekenen op de steun en medewerking van UNIZO.