Partners:

Op weg naar een duurzame stedelijke mobiliteit

door de inzet van innovatieve fietstrailers

Vzw Bycykel en vzw Ateljee zetten volop in op het gebruik van cargo fietsen en trailer ter bevordering van een duurzame stedelijke stadsdistributie.


Dit actieprogramma werd goedgekeurd door de Provincie Oost-Vlaanderen binnen de projectoproep ‘duurzame mobiliteitsprojecten’.


Binnen dit actieprogramma zal vzw Bycykel een compacte cargofiets in combinatie met een innovatieve fietstrailer inzetten en dit voor zowel het onderhoud en herstel als het transport van deelfietsen in Gent


Vzw Ateljee zal voor de belevering van haar kringwinkels in het stadscentrum, in het bijzonder voor het toeleveren van kleding in de verschillende kringwinkels eveneens een cargofiets en fiets trailer inzetten.


De fietstrailer wordt voorzien van een gesloten opbouw zodat 12 eurokratten met kleding per rit kunnen getransporteerd worden.


In een 2e fase zal ook Open Plaats een cargofiets & trailer combinatie, vnl. voor het ophalen van voedseloverschotten. De trailer zal in een volgende fase ook kunnen ontleend worden door klanten. 

datum gewijzigd november 2020


Open Plaats met vestigingen in Gent en Destelbergen, zet de cargo- fietstrailer is voor diverse transporten, maar in het bijzonder voor het ophalen van voedesloverschotten.


De gebruikers van de cargo- fietstrailer combinatie zijn heel enthousiast. De inzet van de fietstrailer is ondertussen goed ingeburgerd in de werking bij Open plaats.


We kijken alvast uit naar verdere initiatieven. Knap werk!