Flexbike: de deelfiets trailer van 't stad

Eén op de twee verkochte fietsen is een E-bike, de fiets wordt veel vaker gebruikt voor heel diverse verplaatsingen en activiteiten. Woon- werk, boodschappen, hobby’s, transport kinderen… . En zodoende is er nood aan flexibele oplossingen, lees op specifieke tijdstippen is er vooral nood aan meer laadvolume op de fiets.


Flexbike biedt hiertoe, met de introductie van een deel- fiets- trailer, een gepaste oplossing.


De deelfiets- trailer is voorzien van een bijzondere koppeling waardoor de deelfiets- trailer op een heel eenvoudige wijze kan gekoppeld worden aan nagenoeg elke stadsfiets of e-bike. Gebruikers kunnen zo heel flexibel extra laadvolume toevoegen aan hun eigen fiets of e-bike op de momenten waarop dit nodig is, bv. voor wekelijkse boodschappen.


Flexbike richt zich in de eerste plaats op bewoners van groepswoningen, co- housing projecten, studentenhuisvesting, sociale huisvesting, … . Compact wonen in stedelijk gebied is het nieuwe normaal, waarbij de schaarse ruimte optimaal benut moet worden.


De deelfiets- trailer neemt minder dan 1 m2 plaats in, of slechts 1/12e van een autoparkeerplaats en kan heel eenvoudig geïntegreerd worden op een binnenkoer, een fietsenstalling, een schuur… .


Met dit project wordt dit unieke concept geïntroduceerd in Antwerpen en randgemeenten. 

Partners: