Waarom?

Bycykel vzw heeft tot doel om duurzame, innovatieve mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen en op een laagdrempelige wijze aan te bieden. Hierbij staat het gebruik van de fiets, in al haar varianten, steeds centraal. 


De fiets is een belangrijke schakel in de ontwikkeling van een nieuwe, stedelijke mobiliteitscultuur.  Er zijn evenwel nog heel wat uitdagingen & opportuniteiten om deze transitie succesvol door te zetten.


Bycykel vzw wil hierbij het voortouw nemen om bedrijven, overheden,... maximaal te faciliteren bij de inzet en het gebruik van de fiets en dit voor zowel voor woon- werkverkeer, recreatie, het vervoer van goederen als het leveren van diensten, … .

 

Jürgen Craeye, directeur van bycykel vzw, is nagenoeg 20 jaar actief en heeft talrijke nieuwe fiets- initiatieven opgestart en uitgebouwd.

Bycykel vzw werkt sinds haar oprichting samen met enkele vaste professionele partners zodoende is er intern of extern steeds voldoende kennis aanwezig om een passend advies en/of dienstverlening te voorzien. 


Jürgen

Directeur

Astrid

Voorzitter

Elke

Bestuurder

Klein team, grootste aanpak. We zijn een team van DOENERS.


Ons doel: het gebruik van de fiets,  in al haar toepassingen, maximaal te ondersteunen.  

Onze tools: een ruime ervaring, een dynamische aanpak en vooral veel goesting.

Michel

Applications developer

www.techdesign.be


Pieter

Software developer

https://afternoon-software.be/


Voor wie?

Bedrijven

Non-profit

Steden & gemeenten

De inzet van de fiets kan op vele manieren en dit zowel bij éénmanszaken, kleine en grote KMO’ s en grote bedrijven. Zo zijn er diverse fietsoplossingen mogelijk voor het woon-werk verkeer.

Tussen verschillende bedrijfssites kan de inzet van poolfietsen een oplossing bieden. Goederen leveren en diensten aanbieden met behulp van cargofietsen en fietstrailers behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Onze zusterorganisatie smartbikes biedt diverse stadsfietsen, e-bikes, cargo e-bikes als fietstrailers aan, incl. full service en mobiele hersteldienst. Het is tevens mogelijk de fietsen te personaliseren alsook fietsen uit te rusten met slimme elektronische sloten. Ook voor fietsenstallingen en laadvoorzieningen kan u bij Smartbikes terecht.

 

Heb je als bedrijf een idee, een vraag omtrent de inzet van (cargo)fietsen?  We bekijken graag de mogelijkheden tot het opzetten van een succesvol fietstraject.

Voor heel wat non-profit organisaties kan de inzet van de fiets een duurzame en economische mobiliteitsoplossing zijn binnen de specifieke werking.

 

Het uitschrijven, opvolgen en coördineren van fiets gerelateerde maatwerk-projecten behoort tot onze kerntaken.  Hierbij zijn we veelal een trendsetter voor nieuwe initiatieven en het opzetten van unieke pilots. We bekijken met veel plezier of en op welke wijze de (cargo)fiets in jouw organisatie een slimme oplossing kan bieden.


De transitie naar een nieuwe, duurzame mobiliteitscultuur is volop bezig. We ondersteunen zowel kleine en grote gemeenten en steden in deze boeiende transitie.  En dit zowel door het verlenen van mobiliteitsadvies als door het aanbieden van diverse fietsdiensten. Ook voor maatwerk - fietsprojecten en het uitschrijven van subsidiedossier alsook de projectcoördinatie kan u bij ons terecht.

 

Al deze dienstverlening kan bovendien voordelig en laagdrempelig via een lidmaatschap. Meer info gewenst, neem dan zeker contact op.